نشست 23 : میدان مشق , مشق تاریخ شهر‌نشینی

مجموعه: چهارشنبه های تهران ، تاریخ انتشار: ۲۹ / ۰۸ / ۱۳۹۸ ، شناسه: ۳۵۱۹ ، بازدید:۷۶۱

نشست :  نشست بیست و سه , چهارشنبه های تهران

فصل دوم : معماری تهران

موضوع : ارگ تهران , از آغاز شکل‌گیری تا ثبت جهانی

با میزبانی : 

وحید قاسمی

سخنرانان و موضوعات سخن :

یاسر جعفری؛ معمار و مرمتگر شهری

نوشاد رکنی، پژوهشگر تاریخ معماری

نوید پورمحمدرضا، پژوهشگر شهری

⁦⁩پخش فیلم :

دو کلیپ کوتاه با محوریت میدان مشق 

زمان : چهارشنبه 29 آبان 1398 ، ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰

مکان : میدان ونک ، بزرگراه حقانی ، مسیر غرب به شرق ، بعد از تقاطع بزرگراه شهید مدرس ، خروجی کتابخانه ملی ، باغ کتاب تهران ، (راهروی سروستان باغ کتاب تهران)

* چهارشنبه‌های تهران با شعار :  تهران ، شهری که دوستش دارم 

**  حضور برای عموم آزاد و رایگان می باشد.

 

نشست , بیست و سه , چهارشنبه های تهران , معماری تهران , ارگ تهران , از آغاز شکل‌گیری , ثبت جهانی , وحید قاسمی , یاسر جعفری , معمار و مرمتگر شهری , نوشاد رکنی ، پژوهشگر تاریخ معماری , نوید پورمحمدرضا، پژوهشگر شهری , میدان مشق ,

 

بیست و سومین نشست «چهارشنبه‌های تهران» به بررسی ابعاد تاریخی و معماری میدان مشق می‌پردازد. به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، بیست و سومین نشست «چهارشنبه‌های تهران» با عنوان «میدان مشق؛ مشق تاریخ شهر‌نشینی» برگزار می‌شود و با حضور کارشناسان و علاقه‌مندان به تاریخ معماری شهر تهران و به میزبانی وحید قاسمی، برنامه‌ریز فرهنگی و شهری به بررسی ابعاد تاریخی، فرهنگی و معماری این محوطه تاریخی می‌پردازد.

در این نشست یاسر جعفری؛ معمار و مرمتگر شهری درباره جایگاه میدان مشق در آینده شهر تهران سخنرانی خواهد کرد. در ادامه برنامه نوشاد رکنی، پژوهشگر تاریخ معماری با موضوع میدان مشق و رفتگان صحبت خواهد کرد. نوید پورمحمدرضا، پژوهشگر شهری نیز با محوریت روایت در میدان مشق سخنرانی خواهد کرد. همچنین دو کلیپ کوتاه با محوریت میدان مشق نمایش داده خواهد شد.

میدان مشق تهران محوطه‌ای تاریخی در محدوده خیابان امام خمینی و سی تیر است که در دوره فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و در دوره ناصر‌الدین‌شاه گسترش پیدا کرد. میدان مشق از بزرگ‌ترین میدان‌های نظامی بوده که حدود ۴۰۰ متر طول و ۴۰۰ متر عرض داشته است و سربازخانه مرکزی در آن واقع بوده و نظامیان در آن مشق نظام یا تمرین تیر‌اندازی می‌کردند. این میدان مدت کوتاهی در دوره رضاشاه به نام باغ ملی خوانده شد.

فصل دوم برنامه «چهارشنبه‌های تهران» که از ابتدای پاییز، هر چهارشنبه در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود، از دریچه معماری، تاریخ، فرهنگ، خرده‌فرهنگ‌ها و شناسه‌های مکانی به بررسی شهر تهران می‌پردازد. این برنامه در روزهای چهارشنبه هر هفته در راهروی سروستان باغ کتاب تهران برگزار می‌شود و شرکت برای عموم رایگان است.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .