باریکترین فیات پاندای جهان؛ خودروی الکتریکی تکنفرهای که واقعاً حرکت میکند.
در پروژهای منحصربهفرد، باریکترین فیات پاندای جهان با کاربری کامل و به صورت یک خودروی الکتریکی تکنفره ساخته شده است. این وسیلهی نقلیهی استثنایی، بهدست آندریا ماراتزی از کانال Tutti Pazzi per Marazzi بهصورت دستی طراحی و تولید شده و تنها ۵۰ سانتیمتر عرض دارد. در ساخت آن از قطعات بازیافتی مدل اصلی ۱۹۹۳ استفاده شده و با وجود تغییرات فراوان، برخی اجزای اصلی مانند سقف، درها و نشانههای طراحی اولیه حفظ شدهاند.
فضای داخلی خودرو تنها برای یک سرنشین در نظر گرفته شده و راننده با استفاده از یک فرمان کوچک میتواند آن را هدایت کند. یک چراغ جلو، امکان رانندگی در شب را فراهم میکند و نمای پشتی خودرو، شباهتی جالب به دماغهی یک قایق تفریحی یا کشتی دارد.
هرچند این نسخه بسیار کندتر از یک فیات پاندای معمولی حرکت میکند، اما اندازهی کوچک آن مزایای خاص خود را دارد؛ بهگونهای که میتواند بهراحتی بین دو خودرو یا در مسیرهای بسیار باریک حرکت کند. ساخت این خودرو طی ۱۲ ماه انجام شده و به گفتهی ماراتزی، «۹۹ درصد قطعات آن از مدل اصلی» گرفته شدهاند. او با بازطراحی بدنه، شاسی و ساختار داخلی، موفق به تبدیل خودرو به یک مدل تمام الکتریکی تکنفره شد، در حالیکه طراحی چهار چرخ آن همچنان حفظ شده است.
این خودرو هنری-عملکردی که بهنوعی یک مجسمهی متحرک نیز محسوب میشود، تنها ۲۶۴ کیلوگرم وزن دارد، ارتفاع آن ۱۴۵ سانتیمتر و طولش ۳۴۰ سانتیمتر است. موتور الکتریکی آن حداکثر سرعتی معادل ۱۵ کیلومتر بر ساعت دارد؛ سرعتی در حد پیادهروی یا دوچرخهسواری ملایم. شعاع حرکتی این خودرو با یک بار شارژ کامل حدود ۲۵ کیلومتر است. البته این خودرو مجوز تردد در خیابانها را ندارد و بیشتر برای نمایشگاهها، رویدادها و پروژههای هنری طراحی شده است.
ساخت این پروژه منحصربهفرد در کارگاه بازیافت خودرو خانوادهی ماراتزی به نام Autodemolizione Marazzi واقع در باگنولو کرماسکو انجام شده است. این کارگاه توسط خانوادهی او اداره میشود و تمام مراحل ساخت خودرو توسط خود آندریا ماراتزی، که ۳۰ سال سن دارد، انجام شده است. ایدهی اصلی، فشردهسازی عرض خودرو به نیممتر و ایجاد فضایی برای یک نفر در مرکز خودرو بود. اکنون ماراتزی و تیم کوچکش در حال آمادهسازی درخواست رسمی برای ثبت رکورد جهانی گینس بهعنوان باریکترین خودروی ساختهشده در جهان هستند.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: designboom
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (الهه تقی زاده)